Skal vi danse – TV-programmet for danseløver

Deltagerne deltar hver uke i mange uker, og blir vurdert av et dommerpanel og TV-seerne. Hver uke vil de to dårligste plasserte parene måtte danse om igjen for å overbevise om at de er gode nok til å få danse videre i neste ukes program. Den ekstra dansen er det du som TV-seer som avgjør med din stemme. Paret med færrest stemmer ryker ut av konkurransen, mens de øvrige forbereder seg til neste runde.

Skal vi danse er blitt et meget populært TV-program, som har gått på norske TV-skjermer siden 2006, altså i 14 sesonger. Programmet sendes hver lørdag, og har alltid hatt høye seertall. Mellom 600 000 og 700 000 seere følger konkurransen hver uke, og rekorden stammer fra 2008 da nesten 800 000 seere så sesongens første program. Konseptet er utrolig populært og sendes på TV i over 30 land over hele verden.

Skal vi danse har vunnet flere priser

Skal vi danse har høstet flere priser for sitt populære TV-program. Den populære prisen «Gullruten» er vunnet hele tre ganger av Skal vi danse, og i tre forskjellige kategorier. De vant Gullruten i henholdsvis 2011, 2015 og i 2018. Programmet har i tillegg vært nominert til en rekke fagpriser, og vunnet en rekke av dem. Du kan nok regne med å se denne populære konkurransen på TV i enda flere år!

Skal vi danse var også nominert til beste underholdningsprogram under Gullruten i både 2008 og 2009, men uten å vinne selve prisen. Dette har imidlertid ikke senket seertallene som hvert eneste år holder seg på det samme gjennomsnittet med mange hundretusener av TV-seere. Dette er tydeligvis et program folket ikke går lei av, og du kan regne med å se en ny serie av dansekonkurransen også i 2019. Husk å bidra med dine stemmer!

Kjendiser og programledere som har vært med i programmet

Allerede i den første sesongen kunne du se flere norske kjendiser svinge seg over parketten. I 2006 bestod kjendisdanserne av Simen Agdestein, Terje Sporsem, Katrine Moholt, Caroline Dina Kongerud, Signy Fardal, Finn Schjøll, Tom A. Haug, Anita Moen, Otto Robsahm og Guri Schanke. Både denne sesongen og i sesong nummer to var det Guri Solberg og Tommy Steine som var programledere. I sesong tre og fire ble Tommy Steine byttet ut med Kristian Ødegård.

Den programlederen som har vært med i flest sesonger er en av kjendisdanserne fra første sesong, Katrine Moholt. Hun er for øvrig godt kjent fra programserien «Allsang på grensen» også. Bortsett fra sesong nummer ni, har Katrine vært med å lede programmet gjennom hele åtte sesonger fra sesong seks: 2010, 2011, 2012, 2014, 2015, 2016, 2017 og 2018. Carsten Skjelbreid, Didrik Solli-Tangen og Anders Hoff er andre kjente programledere som har vært med.

Andre kjente personligheter som har vært med

Gjennom snart 14 sesonger har det selvfølgelig vært mulig for deg å se en rekke kjendiser både svinge seg, lede programmet og ikke minst bedømme danserne. I sesong to var blant annet Steffen Tangstad, Elisabeth Andreassen og Tone Damli Aaberge med. I sesong tre var morsomme Mari Maurstad med, i tillegg til Trine Hattestad og Mona Grudt. Den hengslete Tore Andre Flo, tidligere fotballspiller, var med i sesong fire.

I 2008 arrangerte Skal vi danse en superfinale med alle de tidligere vinnerparene, og det var Mona Grudt som dro av med seieren i denne spesialversjonen. Du har helt sikkert også lagt godt merke til en rekke andre kjendiser som Mia Gundersen, Halvard Flatland, Carsten Skjelbreid (som senere ledet programmet), Einar Gelius, Aylar Lie, Lars Bohinen, Kari Traa, Lillian Müller og Vebjørn Sand, bare for å ha nevnt noen av veldig mange deltakere.

Eksakt slik foregår konkurransen

Hver eneste lørdag går det en ny danserunde på TV. Kjendisene har i en hel uke forberedt seg til en ny konkurranse hver eneste dag, sammen med de profesjonelle selskapsdanserne. Du får se deler av siste ukes trening som introduksjon til hvert par. Det er et nytt tema for dansen hver uke, som deretter bedømmes av tre profesjonelle dommere og du som TV-seer sender din stemme enten per telefonen eller via SMS.

Disse har vunnet Skal vi danse

Det har altså blitt kåret 14 vinnere så langt i Skal vi danse, mye takket være dine og andre TV-seere sine stemmer. Disse har vunnet konkurransen: Katrine Moholt, Kristian Ødegård, Tshawe Baqwa, Lene Alexandra Øien, Carsten Skjelbreid, Åsleik Engmark, Atle Pettersen, Hanne Sørvaag, Agnete Johnsen, Eirik Søfteland, Adelén, Eilev Bjerkerud, Einar Nilsson og Helene Olafsen. Mange av Norges største og mest elskede kjendiser med andre ord. Hvem tror du vinner i 2019?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *