Hva er egentlig hip hop?

Det er ofte uenigheter om hvor bevegelsen hip hop oppstod og når. Det eneste folk pleier å være enig om, er det faktum at den oppstod rundt 1970 og i New York, i bydelen Bronx. Mange tenker at hip hop bare er rapmusikk, men dette stemmer ikke. I denne artikkelen skal du få lære mer om de ulike elementene som hip hop består av. Dette kommer kanskje til å overraske deg.

Hip hop består av fire grunnpilarer som er nødvendige å kunne for å forstå selve bevegelsen. Vi kan begynne med å beskrive rap, som regnes som en rytmisk stil som en rimer i. Når en rapper kalles en for en «MC». Denne stilen kan enten være freestyle, eller den kan være akkompagnert av en beatboxer eller en DJ. Dette er en stil som absolutt har vært populær siden 1970-tallet.

Hva slags kunst stammer fra hip hop?

En av de mest kontroversielle sidene av hip hop er kunstformen graffiti. Dette er en kunstform som konstant blir debattert, ettersom dette ikke nødvendigvis er lovlig. Det er også debattert om dette i det hele tatt er en del av hip hop-bevegelsen. Graffitien ble ofte brukt av politiske aktivister, for å markere deres eget territorium. Det er stilt mange spørsmål om graffiti, som for eksempel hvordan det hele henger sammen.

Mange sier at graffiti og hip hop henger sammen ettersom de begge kommer fra New York og de oppstod begge rundt 1970. Dette er også et fenomen som kalles for tagging i Norge. Det var mange artister som gjorde seg kjente for sin graffiti, som for eksempel Fab Five Freddy og Lady Pink. Mange kaller graffiti og tagging for et visuelt uttrykk av rap-musikk. Det var også mange som oppdaget hip hop gjennom graffiti.

Hvilken danseform stammer fra hip hop?

Breakdance er kjent som danseformen til hop hop. Dette kan sammenlignes med rapping, ettersom det ofte er snakk om battles og dansekonkurranser. Derfor har det mye til felles med hip hop-sjangeren. Breakdance har tatt utgangspunkt i dansetrinnene til blant annet Michael Jackson og James Brown. Det er også svært vanlig at breakdance blir gjort samtidig som det spilles hip hop-musikk i bakgrunnen. Breakdance skiller seg betraktelig fra de fleste andre dansestiler.

Det en gjør når en danser breakdance, er å vise fram sine tekniske ferdigheter. En kommer gjerne med overraskende bevegelser og ikke forventede imponerende triks. Dette gjøres for å vinne over en annen danserival eller en dansegruppe. Breakdance er noe som har vært populært helt siden tidlig på 1970-tallet, og det er fortsatt vanlig å se b-boys eller b-girls (mennesker som driver med breakdance) i dansekonkurranser og i populære TV-programmer.

Beatboxing er en viktig del av hip hop

En populær teknikk som brukes både i rapping og av og til i breakdance, er beatboxing. Dette er en ferdighet der en sanger imiterer trommer og andre perkusjonsinstrumenter. Dette gjør personen med stemmen og munnen. Dette er kunsten å få til å lage en spennende akustikk og rytmer uten instrumenter. Det var Doug E. Fresh som introduserte metoden og den har blitt videreutviklet siden – og den er fortsatt populær.

Beatboxing kan også bli karakterisert under hip hop-musikk ettersom det er en stor del av den. Når en battle mellom to rappere finner sted, kan det ofte være en tredje person som gir en «beat» til rapperne. Dette gjør det enklere for rapperne å skulle følge en takt og ikke nok med det, den samme takten. Dette gjør konkurranseaspektet mer konkret og lettere å vurdere vinneren opp mot den andre.

Produsering

Listen er ganske lang, for eksempel er det å lage beats og produsere en kjent ting innenfor hip hop. Spesielt innenfor hip hop spiller produsentene en stor del, ettersom de rekrutterer artister, velger lyd-ingeniører, har et budsjett og overser hele prosjektet. Dette er en rolle som har blitt mer og mer viktig over tiden, og er svært relatert til hip hop-musikken. Sampling er også en stor del av kulturen.

Oppsummering

Mange tror at hip hop bare er musikk, men i denne artikkelen viser vi deg at det finnes mange elementer til hip hop. I tillegg til breakdance, rapping og graffiti, finnes det faktisk enda flere elementer av hip hop. Vi anbefaler deg for eksempel å sjekke ut hva slags slang som er vanlig å bruke innenfor hip hop, eller hvordan hip hop har utviklet seg til å inneholde flere elementer for hvert år som går.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *